search

ANUNT: Inspectorii ANAF-Antifrauda si ANSVSA controleaza comertul de legume si fructe

Antifrauda si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au declansat o actiune comuna de control a activitatii de comercializare en-gros a legumelor, fructelor si produselor agroalimentare in 17 centre comerciale si puncte de desfacere dedicate din Bucuresti si judetele Ilfov si Dambovita.
 
Astfel, 130 inspectori antifrauda fiscala impreuna cu 120 inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor controleaza modul in care operatorii economici respecta legislatia specifica.

ANAF a anuntat ca principalele aspecte vizate de actiunea de control a inspectorilor ANSVSA sunt cele privind cerintele de trasabilitate si procedurile prin care operatorul poate identifica cu exactitate persoana fizica sau juridica de la care s-a aprovizionat si persoana juridica catre care a livrat produsele pe care le comercializeaza.
 
In timpul controalelor se preleveaza probe pentru determinarea prezentei sau a depasirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate in laboratoarele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din Bucuresti si Constanta.
 
 Pentru prevenirea si combaterea fraudei fiscale si vamale, inspectorii antifrauda verifica in detaliu toate etapele ciclului de comercializare en-gros a legumelor, fructelor si produselor agroalimentare, cu precadere in legatura cu legalitatea achizitiilor intracomunitare si importurilor, corectitudinea actelor de provenienta si de insotire a produselor si corespondenta cu realitatea a facturilor de achizitie si de vanzare.


Noutati contabile 1710885600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice