search

ANAF anunta ultimele noutati din sistemul RO e-FACTURA

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza contribuabilii ca incepand cu data de 1 iulie 2022, operatorii economici stabiliti in Romania au obligatia, in relatia B2G (relatia dintre un operator economic si autoritati contractante), sa emita facturi electronice si sa le transmita prin sistemul national privind factura electronica RO e-Factura.
 
In termen de 30 de zile de la data adoptarii Deciziei de autorizare a Romaniei sa aplice o masura speciala de derogare de la articolele 178, 218 si 232 din Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, cu modificarile ulterioare, prin ordin al presedintelui ANAF se stabilesc categoriile de operatori economici stabiliti in Romania care au obligatia de a emite facturi electronice in relatia B2B (relatia comerciala dintre doi operatori economici) si de a le transmite prin sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, precum si data de la care
intervine aceasta obligatie.

 
Baza legala: Legea nr. 139 din 17 mai 2022 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a
Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania, precum si pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cartii de identitate a vehiculului si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea introducerii pe piata, punerii la dispozitie pe piata, inmatricularii sau inregistrarii in Romania, precum si supravegherea pietei pentru acestea (Monitorul Oficial nr. 490 din 17 mai 2022).


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice